З 23 серпня уряд Чехії скасував попередньо прийняті зміни про обмеженення в видачі віз для окремих галузей. Наразі для офіційного працевлаштування в Чехії можна безперешкодно відкрити будь яку візу з метою працевлаштування. Відповідаємо на питання стосовно останніх змін, які стосують працевлаштування в Чехії та в'їзду в Європу.

Чи можу я зараз в’їхати в Чехію по безвізу?

Ні, легально в’їхати в Чехію по безвізу неможливо! Можна знайти пропозиції від приватних перевізників про виїзд за кордон на основі підробного дозволу на роботу. JobPortal хоче нагадати що це нелегальний спосіб перетину кордону. І в разі, якщо ваші документи не пройдуть перевірку вам загрожує близько 10 днів утримання та далі судовий розгляд з депортацією до 7 років. 

Яким чином я можу легально поїхати на роботу в Чехію?

Станом на сьогодні, ви можете легально відкрити будь який тип робочої візи ( 90 денну короткострокову чи довгострокову робочу карту для працевлаштування у будь-якій галузі). Для того щоб отримати візу, вам потрібно знайти вакансію в Чехії, погодити з роботодавцем умови працевлаштування та оформлення документів і подати необхідні документи до консульства, як зі сторони роботодавця, так і з вашої сторони і отримати візу.

Як я можу знайти роботу через JobPortal і отримати візу для виїзду за кордон?

Вам потрібно обрати вакансію, яка вам підходить і зв’язатися з нашим менеджером для уточнення деталей. Після цього ви пройдете співбесіду з роботодавцем онлайн, якщо ваша кандидатура буде погоджена то вас буде прийнято на роботу і для вас будуть підготовані всі документи для подачі на отримання робочої візи. Після отримання візи ми потурбуємося про те, щоб ви спокійно дісталися до місця роботи і почали працювати.

Чи можу я поїхати на роботу на автомобілебудівний завод/ виробниче підприємство/ готель  в Чехію?

Так, якщо у вас є робоча віза для працевлаштування на обраному місці роботи. 

До 23 серпня діяли обмеження по видачі віз: було дозволено відкриття віз для роботи виключно в харчовій, медичній і сількогосподарській сфері, для всіх інших галузей візи не відкривали. Наразі дані обмеження скасували і можна відкрити візу для роботи у бідь-якій сфері. Якщо у вас немає робочої візи, то ви завжди можете звернутися до представників компанії для отримання допомоги в легальному працевлаштуванні або до компанії JobPortal. Ми можемо допомогти з оформленням необхідних документів як зі сторони роботодавця в Чехії так і зі сторони найманого працівника в Україні. 

Працюйте в Чехії легально і безпечно, оформлюючи легальну робочу візу, та працюйте з перевіреними компаніями.